De officiële clubsite

HLN Strafschoppen fataal voor Deinze

Duel tussen Philippe Janssens (Heist) en Seppe Brulmans (Deinze) (Foto Verdickt)

Geen verschil na 120 minuten bekervoetbal tussen reeksgenoten SK Deinze en SK Heist, dus brachten de strafschoppen beslissing. Thuisspeler De Schutter miste de achtste, Orye kon wel scoren. Heist mag zich opmaken voor een bekerduel thuis tegen Lokeren.


HANS FRUYT

Zwakke eerste helft van thuisploeg SK Deinze. De oranjehemden hadden wel bijna voortdurend balbezit, maar gevaar scheppen lukte niet. Reeksgenoot Heist kon de eerste 45 minuten wel twee keer dreigen. Op een corner van Benhamou kopte Orye in, Boone haalde zijn kopbal van de lijn. Zeven minuten voor rust, na een vrije trap van Benhamou, kon Bamona aanleggen. Zijn trap viel op de bovenkant van de lat. SK Deinze stelde doelman Van Aerschot geen enkele keer op de proef.

Halfweg viel nieuwkomer Staelens in voor Schilz. Bij de bezoekers viel Janssens uit. Trainer Demets dropte Odutayo in de spits en schoof met pionnen. Nog meer dan voor de pauze drong Deinze aan. Zes minuten na de hervatting mocht Mezine van buiten de rechthoek aanleggen. Zijn plaatsbal sloeg tegen de paal. Op het volgende doelgevaar was het lang wachten. Linksachter Vansteenkiste pikte een lange voorzet van De Greef mee. Hij trapte de wenkende kans voorlangs. Staelens duwde een voorzet van Goossens van dichtbij over. De hele tweede helft dreigde SK Heist slechts één keer. Het was wel de beste kans van de match. Orye duwde een voorzet van Odutayo van dichtbij in de handen van doelman Vandenberghe. Geen doelpunten, dus verlengingen.

Verlengingen
In de eerste minuut van de eerste verlenging trof thuisspeler Brulmans de bovenkant van de lat. De thuisploeg bleef wel aandringen, maar had het moeilijk om doelgevaar te scheppen. Challouk kapte zich in de zestien vrij, maar vond geen afspeelpunt en trapte op doelman Van Aerschot. Deinze-trainer Gevaert schoof centrale verdediger Boone in het begin van de tweede verlenging door naar de spits. Ook dat leverde geen doelpunt op. Tot drie keer toe werd Boone bij luchtduels door ref Stove bestraft met een overtreding.

Strafschoppen moesten uiteindelijk uitsluitsel brengen. Niemand miste, tot De Schutter nummer acht moest trappen. Doelman Van Aerschot haalde de plaatsbal van de Deinse middenvelder uit de hoek. Orye zette de achtste van Heist wel om en loodste zijn ploeg zo naar de vijfde ronde van de Croky Cup.

(HLN ma. 19/8/19)

website door GRAMMA