De officiële clubsite

HNB David Gevaert: "Genoeg overwicht maar geen efficiëntie

SK Deinze zal zijn mooie bekercampagne van vorig seizoen niet herhalen. De oranjehemden schakelden toen regerend landskampioen Club Brugge uit. Zondag werd SK in de vierde ronde van de Beker van België op eigen veld door reeksgenoot SK Heist uitgeschakeld. De tussenstand na 120 minuten was 0-0. In de strafschoppenreeks trok de Antwerpse ploeg (met ex-Deinzenaar Philippe Janssens aan de aftrap, red.) evenwel met 7-8 aan het langste eind.

“Ik kreeg vandaag een positief antwoord op twee van mijn drie bij de aftrap gestelde vragen”, reageert coach David Gevaert. “Vooreerst bewezen wij dat we een wedstrijd onder controle kunnen houden. Ten tweede zag ik ook dat wij een tegenstander kunnen domineren. Op de derde vraag kreeg ik een negatief antwoord. We konden tegen SK Heist onze dominantie immers niet in een fraai resultaat omzetten. Het ontbrak ons aan efficiëntie en ook aan een dosis geluk. We troffen via Jerôme Mezine en Seppe Brulmans paal en lat. Heist schiep in de tweede helft geen enkele kans, terwijl wij een half dozijn goede mogelijkheden creëerden.”

“Ik ben zwaar ontgoocheld. We verdienden niet alleen op basis van het geleverde spel de winst. We grijpen in de volgende ronde naast een attractieve affiche. We hadden bij kwalificatie een thuismatch tegen Sporting Lokeren in het vooruitzicht. Een goede generale reputatie met het oog op de competitiestart. Dit interessant duel valt nu weg, hoewel ik hier toch op had gerekend. Of er nog nood is aan versterking? Ik wil hier nu niet op antwoorden. Ik wil eerst deze nederlaag verwerken en me deze week wel graag over die vraag bezinnen.” (jp)

(HNB di. 20/8/19)

website door GRAMMA