De officiële clubsite

HNB David Gevaert woont op steenworp van Deinze

“Speciale wedstrijd voor mij”

SK Deinze krijgt vanavond voor een topper het bezoek van Excelsior Virton. De ploeg van Regi Van Acker staat op de tweede plaats en telt twee punten meer dan de ambitieuze Waalse ploeg die geleid wordt door de in Nazareth woonachtige David Gevaert.
“Dit is voor mij een speciale wedstrijd omdat ik op een steenworp van Deinze woon”, zegt de 49-jarige Gevaert (Excelsior Virton) die in de voorbije drie jaar bij FC Antwerp en SC Dikkelvenne aan het werk was.

“Ik was in een ver verleden (1997-1999) ook physical coach bij SK Deinze onder het trainersduo Eddy Mestdagh-Patrick Bijn. Ik wist tot vorig seizoen niet heel veel van SK Deinze maar kende wel al enkele spelers. Zo heb ik met Mehdi Tarfi bij FC Antwerp en met Tom Vandenberghe bij SV Zulte Waregem samengewerkt.”

Hoe kijkt men bij Excelsior Virton naar SK Deinze?

“Men heeft er veel respect voor SK Deinze dat voor het bestuur en de supporters van Excelsior Virton de te kloppen titelkandidaat is. Ik was er tijdens de heenwedstrijd nog geen coach maar heb me laten vertellen dat Excelsior Virton toen werd weggespeeld. SK Deinze keek vijf minuten voor het einde tegen een onverdiende 2-0 achterstand aan maar sleepte in de slotfase nog een punt uit de brand. Excelsior Virton wil dit seizoen meedingen naar een plaats in de play-offs maar koestert nog geen promotie-ambities. We leven wel sterk naar de topper tegen SK Deinze toe. Het is een goede waardemeter om te weten wat wij echt waard zijn.”

Hoe ben jij bij Excelsior Virton terechtgekomen?

“Het bestuur wou na het vertrek van Marc Grosjean eens een Vlaamse coach aan het roer. Ik ben met FC Antwerp enkele keren tegen mijn huidige ploeg uitgekomen en moet blijkbaar een positieve indruk hebben nagelaten. Ik was gecharmeerd door het aanbod van een club op 275 kilometer van mijn woonplaats. Ik kreeg er onmiddellijk veel vertrouwen. Ik vertoef van dinsdag tot zondag in Virton en ben op maandag in Nazareth. Mijn beide collega's in de kinesitherapiepraktijk werken nu voltijds in plaats van deeltijds om mijn afwezigheid op te vangen.”

(HNB zat. 19/01/19)

website door GRAMMA