De officiële clubsite

HNB: Deinze alleen op tweede plaats

SK Deinze won de topper tegen Lierse Kempenzonen en staat nu in de rangschikking alleen op de tweede plaats. Een noodzakelijke driepunter voor de ploeg van coach Regi Van Acker die in de voorgaande zes wedstrijden slechts 5 punten op 18 sprokkelde. SK Deinze heeft als nummer twee wel al 13 punten minder dan leider Thes Sport Tessenderlo.

De bezoekers kregen de eerste goede kans. Bernier omspeelde doelman Vandenberghe maar besloot in het zijnet. Aan de overzijde werd een doelpunt van Mezine op aangeven van Challouk wegens buitenspel afgekeurd. Op het halfuur stopte doelman Rausin een te zwak getrapte strafschop van Challouk na een fout van Nelissen op Vinck. Twee minuten later scoorde Lallemand op een assist van Mezine.

Na de rust konden de bezoekers geen vuist maken. Deinze verdubbelde haar bonus op een hoekschop. Janssen devieerde een schot van Boone in eigen doel. Lallemand verzuimde een voorzet van Tarfi af te maken en Brulmans had pech met een schot tegen de paal. Tarfi legde op aangeven van Brulmans de eindstand vast.

“We stonden vanavond met een andere mentaliteit dan in de voorgaande wedstrijden op het veld”, aldus voorzitter Denijs Van De Weghe. “We zijn de beste ploeg in de reeks als we iedere week met deze positieve instelling spelen. Ik houd met Thes Sport geen rekening want de leidersploeg vroeg geen licentie aan.” (jp)

SCHEIDSRECHTER: Deckers.

DOELPUNTEN: 32’ Lallemand 1-0, 51’ Janssen 2-0 (own), 90’ Tarfi 3-0.

DEINZE: Vandenberghe, Vinck, Boone, De Greef, Libbrecht, Le Postollec, Schils, De Smul, Challouk (85’ Mertens), Mezine (62’ Tarfi), Lallemand (79’ Brulmans).

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Nelissen, Maus, Bernier, Smolders, Boulaouali (61’ Ogunjimi), Janssen, D'Onofrio (61’ Kuulaars), Wils, Sols, Vermeiren.

GELE KAARTEN: Vermeiren en Nelissen.

(HNB ma. 18/02/2019)

website door GRAMMA