De officiële clubsite

HNB Lennart Mertens ontgoocheld na nederlaag in Crokycup: "Frusterende tegengoals"

SK Deinze slaagde er niet in om met een nieuwe bekerstunt uit te pakken. De nummer twee uit de eerste amateurklasse verloor op eigen terrein met 1-3 van AS Eupen nadat in de vorige ronde van landskampioen Club Brugge werd gewonnen.

“We pakten met een frustrerend eerste kwartier uit”, zegt spits Lennart Mertens, die de aansluitingstreffer voor SK Deinze maakte.

“We incasseerden twee doelpunten op evenveel hoekschoppen die door Danijel Milicevic perfect werden getrapt. We hadden in deze campagne nog geen enkel doelpunt op een stilstaande fase geïncasseerd. We kwamen gelukkig snel tot 1-2 terug waarna we tot aan de rust de evenknie waren. Kort na de rust incasseerden we derde ongelukkig doelpunt. Een voorzet van Laurent Megan zou vele meters naast het doel belanden maar verdween via het hoofd van Viktor Boone in doel.”

“AS Eupen werd na vijf minuten in de tweede helft door een uitsluiting tot tien herleid. We kwamen nog enkele keren dicht bij een tweede treffer, maar gebruikten te weinig de flanken om succesvol te zijn.”

AS Eupen kwam met een versterkte B-ploeg aan de aftrap.

“Het zijn allemaal profs die zich voor hun coach Claude Makélélé wilden bewijzen. De efficiëntie ligt bij die spelers nog iets hoger dan in de eerste amateurklasse. Onze laksheid op sommige fasen werd genadeloos afgestraft.”

“Wij hebben nog grote stappen te zetten indien we een reeks hoger willen uitkomen maar zo ver zijn we nog niet. We hadden misschien iets te veel respect voor onze opponent maar dit was geen excuus voor eerste thuisnederlaag in deze campagne.”

De competitie geniet nu absolute voorrang.

“Zeker en vast. We hebben een fraaie bekercampagne achter de rug waarin we onder meer Club Brugge uitschakelden. We hopen in de twee resterende duels voor de jaarwisseling tegen Geel en Dender zes punten op zes te behalen. We willen zo snel mogelijk in de play-offs geraken waarin over de titel wordt beslist.“

“Ik had zondag en maandag last van buikgriep maar raakte op de valreep speelklaar. Helaas zat een nieuwe bekerstunt er niet in.” (jp)

(HNB do. 6/12/18)

website door GRAMMA