De officiële clubsite

HNB Seppe Brulmans: "Moeilijk bekerduel op eigen veld"

SK Deinze krijgt morgen in de vierde ronde van de beker van België het bezoek van reeksgenoot SK Heist. De oranjehemden wonnen vorig weekend met 0-3 bij UCE Liège (eerste provinciale). SK Heist haalde het bij Olsa Brakel met de strafschoppen.

“Er wacht ons een moeilijke opdracht”, weet middenvelder Seppe Brulmans die tegen UCE Liège tweemaal scoorde. “SK Heist zal in de voorbereiding even ver staan als wij en haar vel duur verkopen. Wij kwamen vorig seizoen in de competitie thuis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen SK Heist dat de partij door twee uitsluitingen met negen beëindigde. We kwamen ongeschonden uit de bekerwedstrijd tegen UCE Liège waar we zonder grote problemen aan het langste eind trokken. De Luikenaars schiepen slechts één grote kans. Wij vatten die wedstrijd ernstig aan en scoorden op de juiste momenten. We toonden in moeilijke omstandigheden een goede mentaliteit. Ik was tevreden met mijn twee treffers maar die waren ook de verdienste van het voorbereidend werk van andere jongens.”

Bij winst tegen SK Heist wacht Deinze een attractief duel op Sporting Lokeren dat één van de promotiekandidaten in 1B is. SK Deinze heeft een fraaie bekerreputatie te verdedigen nadat het vorig seizoen landskampioen Club Brugge elimineerde.

“We weten wat er op het spel staan,” vervolgt Brulmans. “Het zou leuk zijn om te spelen tegen een ploeg die vorig seizoen nog in de Jupiler Pro League uitkwam. We staan voor minstens één en hopelijk twee serieuze testen op de competitie waarin we weer voor de prijzen willen meespelen.” (jp)

(HNB zat. 17/8/19)

website door GRAMMA