De officiële clubsite

Nieuws

K.M.S.K. Deinze – S.C. Eendracht Aalst 3 - 2: "Tough Onions"

Two different 45 minutes !

In de provinciale derby tussen K.M.S.K. Deinze en S.C. Eendracht Aalst konden de kijkers twee totaal verschillende vijfenveertig minuten aanschouwen. Nu mag er wel gesteld worden dat in de loop van dit seizoen oranje-zwart een patent heeft op dat gebied … m.a.w. … twee totaal verschillende speelhelften afleveren. Uiteraard zitten daar uitzonderingen tussen. Of dat eveneens het geval is geweest wat de Ajuinen betreft laten we in het midden. We hebben nochtans ook vastgesteld dat de S.C. Eendracht Aalst aan een zeer onregelmatig seizoen bezig is. In alle geval was “den Iendracht” niet te onderschatten. Wat ook bleek in de eerste helft, toen K.M.S.K. Deinze zijn “draai” niet vond tegen de goed georganiseerde bezoekers. Die kwamen dan zelfs op voorsprong   op slag van rust. In de tweede helft pakte oranje-zwart het helemaal anders aan en ging op en over de “Ajuinen”. Er mag dus gesteld worden ...  “two different 45 minutes !”. Als men bij K.M.S.K. Deinze op het einde dacht dat de schaapjes op het droge waren, had men het mis voor. Het werd nog een prangend slot … hoe dat afliep gaan we omschrijven in het wedstrijdverslag onder hoofding … “ Tough Onions ” !

The teams

Regi Van Acker moest nog steeds in de vervanging voorzien van de gekwetste Gert Van Walle maar recupereerde wel Lennart Mertens, na consultatie van de medisch staf. Hij liet opnieuw zeven spelers op de bank plaatsnemen. Het volgende team kwam aan de aftrap … K.M.S.K. Deinze … Tom Vandenberghe/23 ; Bart Goossens/2, Arnaud De Greef/4, Viktor Boone/3 (46e Jonas Vinck/15), Gauthier Libbrecht/5 ; Youssef Challouk/11, Seppe Brulmans/16, Flavien Le Postollec/6 (75e Lennart Mertens/9), Niels De Schutter/24 (46e Lennert De Smul/20)  ;  Mehdi Tarfi/8,  Jérôme Mezine/21. Niet gebezigd : Emiel Martens/13, Michael Lallemand/10, Victor Vankerkhoven/17, Arne Vandecasteele/18.

Tom De Cock moest in de vervanging voorzien van Ibrahima Mbaye en Jordy De Koker maar recupereerde Gianni De Neve en Klaas De Rock. Volgende ploeg verscheen aan de aftrap … S.C. Eendracht Aalst … Zeb Van Gerven/1 ; Kenny Van Hoevelen/5, Falko Geenens/18, Matthias Lievens/6, Jonas Heymans/27 (81e Beau Ponnet/24) ; René Sterckx y Callle/15, Maxime Annys/3  ; Cedric Makekula MMuendele Mitu/11, Gianni De Neve/8, Mehdi Bounou/10 (71e Jilke De Coninck/4) ; Klaas De Rock/14 (76e Mitch Dekuyper/7). Niet gebezigd : Julie Devriendt/13, Willem Loman/2.

Tough Onions

Introduction

De “Ui” is een plant uit de lookfamilie en een groente. In het Latijn “Allium Cepa”. Uien hebben een sterke smaak en geur, die verminderen bij verhitting. In het algemeen hebben ze een papierachtig buitenste vel over een gelaagde kern. Ze worden wereldwijd gebruikt  in de keuken en bestaan in allerlei vormen en kleuren. De oorsprong van de spotnaam van de Aalstenaars moet gezocht worden in de negentiende eeuw, toen in Aalst en omstreken de uienteelt enorm floreerde.

Er doet tegenwoordig evenwel nog een andere mogelijkheid de ronde … die van het dialect. Inderdaad want “Awel ja” zo gewoonweg betekenen in het Aalsters … “Ajoan”. Zou kunnen, want de teelt van ajuin is in de streek toch zou goed als verleden tijd. Maar de traditie blijft behouden met jaarlijks op de Grote Markt de “Ajuinenworp”, waarbij men tracht een gouden ajuintje te winnen !
Dat laatste was niet aan de orde in het Burgemeester Van de Wielestadion, waar we de “mascotte” van “den Iendracht” toch wel misten, “den Ajuin” was blijkbaar niet aanwezig. In het perslokaal merkten we wel een “ajuin” op, een echte die daar ook stond bij de wedstrijd bespreking. Bestaat de mogelijkheid dat het een invloed had op de eerste helft ?

Damp eyes ?

We zouden ons kunnen afvragen of K.M.S.K. Deinze in de eerste helft last had van vochtige of tranende ogen. U weet wel, als men een ajuin pelt heeft dat gevolgen. Nochtans trok oranje-zwart, dat de bal aan ‘t rollen had gebracht, fel van leer. Al onmiddellijk rukt Youssef Challouk centraal op en trapt op doel. De poging wordt in hoekschop gekeerd, dit al na 12 seconden ! De hoekschop levert niets op. Daarna valt de wedstrijd toch wel wat stil. Een aanval via de rechter flank wordt door de vinnige Cedric Makekula Muendele Mitu (what’s in a name ?) van uit een scherpe hoek met een schot op doel besloten, doelman Tom Vandenberghe pakt (23e). Even na het half uur dan toch nog eens K.M.S.K. Deinze, na een degelijk opgezette aanval waagt Mehdi Tarfi zijn kans, de bal gaat naast de rechter kruising (31e).

Eendracht Aalst steekt wat later ook de neus aan het venster, via de linker flank nu ... maar weer met Cedric Makekula. Zijn poging wordt in hoekschop verwerkt, die van op links wordt gegeven en over wordt gekopt (35e). Oranje-zwart probeert het met een verre centrale vrijschop van Seppe Brulmans, die aan de linker doelpaal door Niels De Schutter naast wordt gekopt (37e). Op een nieuwe “free-kick” gaat de bal op rechts tot bij Jérôme Mezine die met het hoofd terug legt op Mehdi Tarfi, die net voor de kleine rechthoek de bal niet goed onder controle krijgt, waardoor doelman Zeb Van Gerven de bal kan oprapen (39e). Er volgt wat later een vinnige tegenaanval die via de rechter flank wordt opgezet. Gianni De Neve en Cedric Makekula zijn er bij betrokken en deze laatste speelt Kenny Van Hoevelen aan. Diens voorzet wordt door Viktor Boone onderschept, maar de bal maakt een rare curve en valt in het bereik van Mehdi Bounou, die alleen voor doel volledig zijn volley mist. De bal gaat de hoogte in, dwarrelt tot in het bereik van Klaas DE ROCK die binnen kopt … 41e 0 - 1. Staat niet in buitenspel positie, want er was iemand van K.M.S.K. Deinze rechts op het verlengde van de doellijn blijven “hangen”. Rust  0 – 1.

Er mag gesteld worden dat menigeen toch wel wat beteuterd was. Persoonlijk verkondigden we in de perszaal dat we de “ajuin”, die daar nog steeds stond, zouden opeten als K.M.S.K. Deinze de wedstrijd zou winnen !

Swirling home team !

Regi Van Acker had twee wissels doorgevoerd (zie samenstelling) en was van tactiek veranderd. Dat zorgde voor een wervelende tweede helft van de thuisploeg. Een actie van Seppe Brulmans wordt met een doelpoging besloten, die in hoekschop wordt gekeerd (50e). Toch is het oppassen geblazen voor de tegenacties van, vooral, Cedric Makekula M.M.. Hij maakt gebruik van een afgeweerde vrijschop van K.M.S.K. Deinze om ver op rechts door te dringen en op doel te besluiten, Tom Vandenberghe pakt in de eerste hoek (52e). Maar het is toch vooral K.M.S.K. Deinze dat de lakens uitdeelt. Van op links legt Mehdi Tarfi voor tot bij Youssef Challouk, die over trapt (54e). Maar daar is Makekula weer, na balverlies van oranje-zwart op eigen helft. Trekt opnieuw naar rechts maar zijn voorzet belandt achter de centraal doorgelopen Klaas De Rock en gaat in corner (56e).

Aan de overkant neemt Jonas Vinck een voorzet van Seppe Brulmans in de vlucht over, over de dwarsligger (57e). Toch blijven de Ajuinen gevaarlijk, via steeds weer die kwikke Cedric Makekula Muendele Mitu. Gaat nog eens op rechts op avontuur maar trapt nu rechts naast het doel (60e).
Jérôme Mezine probeert het voor de thuisploeg van ver, de bal gaat rechts naast de kruising (61e). De gelijkmaker hangt in de lucht en valt er ook uit. Seppe Brulmans recupereert een ontzetten van de Aalsterse verdediging en geeft op links tot bij de doorgelopen Lennert De Smul. Die zet laag voor en links, net voor de kleine rechthoek, tikt Youssef CHALLOUK in de linker hoek binnen … 62e 1 - 1. Daarna veel middenveld-spel, nog weinig doelpogingen en enkele wissels. Die bij K.M.S.K. Deinze heeft direct succes. De voor Flavien Le Postollec ingevallen Lennart MERTENS verzilvert met het hoofd een center van op links van Youssef Challouk … 78e 2 - 1. Twee minuten later uitbraak van oranje-zwart. Van uit het middenveld wordt Mehdi Tarfi aangespeeld, die alleen op doel afgaat, zijn poging wordt door doelman Zeb Van Gerven afgeweerd (80e).

Na een voorzet van op rechts wordt de poging van Jérôme Mezine in hoekschop gekeerd. Wordt voorgegeven door Seppe Brulmans en komt in het bereik van Youssef CHALLOUK die van centraal links, op de rand van de grote rechthoek, de bal laag voorbij drie Aalsterse verdedigers in de rechter benedenhoek trapt … 86e 3 - 1. Wie dacht dat de wedstrijd gespeeld was had het mis. Het waren “Tough Onions” ! Van op rechts geeft … Cedric Makekula M. Mitu laag voor doel. De bal gaat aan het doel voorlangs en aan de linker doelpaal duit plots Matthias LIEVENS op die de bal binnen schuift … 88e 3 - 2. K.M.S.K. Deinze is verrast, dient nog twee vrijschoppen en twee hoekschoppen toe te staan, maar de oranje-zwarte verdediging houdt stand en rijft de driepunter binnen, na een “swirling” tweede helft. En … ja … we hebben de ajuin bij ons verorberd !

Referee trio

Ze mogen op een degelijke wedstrijd terugblikken. De beslissing van grensrechter Glenn Lakiere was correct bij het eerste doelpunt van S.C. Eendracht Aalst. Doordat een verdediger van K.M.S.K. Deinze op het verlengde van de doellijn was blijven “hangen” maakte hij het buitenspel ongedaan. Er waren in totaal vier gele kaarten. Lennert De Smul (91e) in het slot offensief van de Ajuinen … die zelf drie gele kartons kregen. Kenny Van Hoevelen (50e), Jonas Heymans (64e) en Maxime Annys (75e). Persoonlijk vonden we dat ook Matthias Lievens er eentje had kunnen krijgen … maar niet dus. De hoekschoppen verhouding was zes – zes, voor de beide ploegen een 2 / 4 !

Christophe WINDELS (° 14 oktober 1986) is aangesloten bij S.K. Nieuwkerke, stamboeknummer 8290, dat uitkomt in 2de provinciaal 'B' West-Vlaanderen en helemaal in het zuiden van de provincie gelegen is, aan de grens met Frankrijk. Is bestuurslid van de K. Vriendenkring Scheidsrechter Ieper, Poperinge en Omliggende ; bij de K.B.V.B. aangesloten onder het stamboeknummer 8701. Debuteerde in het seizoen 2011-2012 en zou nooit hoger fluiten dan het derde niveau. Debuteerde als referee op 04/09/2011 in de nationale bevordering ‘B’ met K. Londerzeel S.K. - K. Berchem Sport (0 - 1). Na referee te zijn geweest in bevordering en grensrechter in de derde afdeling … debuut als ref op 12/01/2014 in “3deA” met K.R.C. Gent-Zeehaven - K.F.C. Izegem (0 - 1). Na de competitie hervorming, debuut als referee in de 1ste Klasse Amateurs d.d. 03/09/2016 met K.M.S.K. Deinze - K.F.C. V.W. Hamme (1 - 1). Sinds het seizoen 2014-2015 alleen nog referee. Eind oktober 2018 toe aan 175 wedstrijden, 168 als scheidsrechter en 7 als grensrechter.

Met K.M.S.K. Deinze 10 wedstrijden, waarvan 9 “at home”. De eerste als 'a.r.' op 13/04/2013 K. Hoogstraten V.V. (0 - 1) ; de anderen als referee 27/08/2014 K.S.V. Bornem (3 - 1), 18/04/2015 K.F.C. Eendracht Zele (2 - 1) ; 03/09/2016 K.F.C. V.W. Hamme (1 - 1) ; 28/01/2017 F.C.V. Dender EH (0 - 0) ; 01/04/2017 RFC Seraing (0 - 2) ; 16/12/2017 R. Excelsior Virton (0 - 3) ; 07/04/2018 S.C. Eendracht Aalst (1 – 2) en 01/09/2018 R. Châtelet-Farciennes S.C. (3 - 1). Eén wedstrijd 'away', d.d. 22/10/2017 K.F.C. V.W. Hamme (0 - 1).
Met S.C. Eendracht Aalst zeven wedstrijden, allemaal als referee. 09/09/2015 away F.C. Gullegem (2 - 1) ; 10/04/2016 away K. Olsa Brakel (3 - 0) ;  05/03/2017 away S.C. Toekomst Menen (1 - 3) ; 08/04/2017 at home K.S.V. Temse (2 - 1) ; 24/09/2017 at home R. Seraing F.C. (4 - 2), 11/11/2017 away K.S.V. Oudenaarde (4 - 0) en 07/01/2018 away K.M.S.K. Deinze (1 - 2).

Edwin Rys (° 20 november 1969). Eind oktober 2018 toe aan 380 wedstrijden als 'a.r.'. Is/was aangesloten bij S.V.D. Handzame, club die opging in de West-Vlaamse fusieclub Sterk Vlug Dapper Kortemark, stamboeknummer 5935. Ondertussen is er in Handzame “Nieuw S.V.D.” opgericht, dat nu uitkomt in 4de provinciaal 'A' ... gesticht met stamboeknummer 9596. De gemeente Kortemark (Handzame = deelgemeente) ligt net ten noordwesten van Torhout. Woonachtig in Houthulst, nabij Kortemark gelegen, en lid van de Scheidsrechters Vriendenkring Diksmuide, Veurne en de Westkust. Debuteerde in de hogere afdelingen in het seizoen 1999-2000, op 12/03/2000. Daarna maakte hij eerst in het seizoen 2005-2006 opnieuw zijn opwachting.  Hoofdzakelijk in de derde nationale afdeling, met ook twee bekerwedstrijden. Debuut in de tweede nationale afdeling d.d. 24/02/2007 met A.F.C. Tubize - K.V.K. Tienen (0 - 1). Al op 01/09/2007 debuut in de 1ste nationale afdeling, op 01/09/2007 bij K.S.C. Lokeren O.Vl. - Y.R. K.V. Mechelen (3 - 1). Het hoogste wat bereikt kan worden als grensrechter. Zijn laatste wedstrijden in de eerste en de tweede nationale afdeling waren in het seizoen 2015-2016, daarna overgeheveld naar de 1ste Klasse en 2de Klasse Amateurs, waar hij nog altijd actief is..   

Met K.M.S.K. Deinze al aan 24 wedstrijden toe, waarvan twee in de Beker van België, 25/08/2007 at home A.R.A. La Louvière (2 - 1) en 25/08/2018 at home R.W.D.M. (6 - 0).. In competitie de eerste maal op 27/01/2007 at home tegen Y.R.K.V. Mechelen (4 - 1) ; de laatste maal d.d. 14/04/2018 at home K. Berchem Sport (1 - 1). In totaal 12x at home en 12x away ... 8x winst (tellen de FF 0 - 5 in Coxyde niet mee, wel 4 - 0) ; 9x verlies en 7x draw. Met S.C. Eendracht Aalst zes wedstrijden. 22/12/2012 away KS.V. Roeselare (3 - 0) ; 17/02/2013 away S.K. Sint-Niklaas (2 - 1) ; 15/09/2013 home AFC Tubize (0 - 2) ; 19/01/2014 R. Mouscron-Péruwelz (0 - 0) ; 05/03/2017 away S.C. Toekomst Menen (1 - 3) en 22/10/2017 at home K. Berchem Sport (1 - 0).

Glenn Lakiere (° 2 februari 1991) is nog maar sinds het seizoen 2016-2017 actief als nationaler. Aangesloten bij K.S.V. Roeselare, stamboeknummer 134, en lid-secretaris van de “Rodenbach-fluiters”, de K. Vriendenkring der Scheidsrechters Roeselare, Izegem en Omliggende. Woon-achtig in Beveren bij Roeselare. In dat eerste seizoen debuut in de 2de klasse Amateurs ‘A’ V.V. op 11/02/2017 K. R.C. Gent - F.C. Gullegem (2 - 2) en in 2017-2018 opnieuw actief in 2de en 3de Klasse Amateurs 'A' Voetbal Vlaanderen. Dit seizoen debuut in de 1ste Klasse Amateurs op 22/09/2018 met R. Knokke F.C. - K.V.V. Thes Sport Tessenderlo (2 – 3). Noch met K.M.S.K. Deinze, noch met S.C. Eendracht Aalst al wedstrijden. Het is ook nog maar zijn derde wedstrijd in de 1ste klasse Amateurs. De twee vorige … op 22/09/2018 de eerder vernoemde en 04/11/2018 ook al aan de Kust, R. Knokke F.C. - K.S.V. Oudenaarde (3 - 4).

                                                                                                                      Marcel Dingemans

Selectie: KMSK Deinze - Eendracht Aalst

Victor Vankerckhoven, Emiel Martens en Lennart Mertens komen terug in de selectie na blessures. 

Ze vervangen Seger Scheyving, Gillian Verbrugge en Jens Goossens. 

Selectie: Tom Vandenberghe en Emie Martens (GK), Viktor Boone, Arnaud De Greef (C), Lennert De Smul, Bart Goossens, Gauthier Libbrecht, Arne Vandecasteele, Jonas Vinck, Seppe Brulmans, Niels De Schutter,  Flavien Le Postollec, Youssef Challouk, Victor Vankerckhoven, Michael Lallemand, Jérôme Mezine en Mehdi Tarfi.

(Foto:http://www.sportfoto.be)

 

Pagina's

website door GRAMMA