De officiële clubsite

HNB: Regi Van Acker: 'Ik verwacht nog veel van Michael Lallemand'

SK Deinze staat vanavond met de komst van FC Seraing voor een geladen thuiswedstrijd.

De Luikenaars zijn sinds de zaak Jarric Buysse in het seizoen 2016-2017 niet de beste vrienden van SK Deinze. De huidige nummer twee uit de rangschikking kon sindsdien niet meer winnen van FC Seraing dat dit seizoen tegen de degradatie moet knokken. Coach Regi Van Acker wijzigt zijn ploeg in vergelijking met de gewonnen uitwedstrijd bij SC Châtelet-Farciennes op twee plaatsen. De geschorste Bart Goossens zal op zijn positie vermoedelijk door Jonas Vinck worden vervangen. Seppe Brulmans is geschorst wegens drie gele kaarten. De kans is groot dat Youssef Challouk, die al enkele weken hersteld van een blessure, in de ploeg komt.

SK Deinze verloor de heenwedstrijd op FC Seraing waar een zestal kandidaat-titularissen rust werd gegund in de aanloop naar de bekerpartij tegen Club Brugge.

“De winst tegen SC Châtelet-Farciennes is een opsteker voor de komende weken”, aldus Van Acker. “Ik was tevreden over de prestatie van Michael Lallemand die vorig seizoen het slachtoffer van een langdurige achillespeesblessure werd. Hij heeft maandenlang moeten werken om weer op een degelijk niveau te geraken. Hij was op de trainingen een voorbeeld van inzet en karakter. Zijn kracht op de zware velden is een grote troef. We hopen na het 0-0 gelijkspel tegen Virton een eerste maal op eigen bodem in 2019 te winnen. We moeten ons niet blindstaren op onze achterstand van zeven punten op leider Thes Sport Tessenderlo. We moeten ons op onze eigen prestaties focussen.” (jp)

(HNB zat. 02/02/2019)

website door GRAMMA