De officiële clubsite

{HNB} Regi Van Acker: "Start niet missen na deugddoende stage"


SK Deinze staat in januari voor een belangrijk drieluik waarin het haar achterstand op leider Thes Sport Tessenderlo niet groter mag laten worden. De nummer twee uit de rangschikking trekt zondag naar FC Knokke en neemt het nadien met Excelsior Virton (thuis) en SC Chatelet-Farcienes (uit) op tegen de nummers drie en vier uit de klassering. SK Deinze telt zeven punten minder dan Thes Sport Tessenderlo.

“We hebben een uitstekende zesdaagse winterstage achter de rug”, aldus coach Regi Van Acker. “We konden in het Spaanse Marbella op een ideale manier trainen en werken. De mentale en fysieke batterijen werden in heerlijke temperaturen weer opgeladen. Een noodzaak want we staan voor een zware start. FC Knokke behaalde vorig seizoen de titel in onze reeks en is traditioneel voor ons een moeilijk te bekampen team. De kustploeg voerde in de heenronde een trainerswissel door en won onder haar nieuwe coach Lorenzo Staelens drie van haar vier laatste wedstrijden in 2018. Het komt erop aan om met een goed resultaat uit te pakken en vertrouwen te tanken voor de topper tegen het ambitieuze Excelsior Virton.”

“Ik hoop Flavien Le Postollec na een enkelblessure tegen zondag speelklaar te krijgen. Voor Youssef Challouk (hand) komt dit eerste duel van 2019 vermoedelijk iets te vroeg. Gert Van Walle kampte in de voorbije dagen met koorts waardoor het voor hem afwachten is. We zullen in ieder geval met niemand onnodige risico's nemen. Bovendien moeten we ook rekening houden met de situatie van de studenten die in de examens zitten.” (jp)

 

(HNB zat. 12/1/19) 

website door GRAMMA