De officiële clubsite

Inkomende transfer: Alessio Staelens

Alessio Staelens is de eerste inkomende transfer van KMSK Deinze voor volgend seizoen. KMSK Deinze neemt de middenvelder over van Royal Knokke FC, de club degradeerde op het einde van het seizoen naar 2de klasse amateur. 

De 24-jarige Staelens heeft er drie seizoenen Knokke opzitten waar hij onder de vleugels van Yves Van Borm helemaal ontbolsterde en een absolute sterkhouder was. 

Tijdens het seizoen 2016-17 werd hij kampioen met Knokke in 2de amateur en eveneens topschutter van de reeks met 20 doelpunten. Hij ontving ook de prijs van beste speler (organisatie end of the season).  Vorig seizoen schreef hij mee aan het fantastische seizoen van Knokke in 1e amateur, werd kampioen bij de club (voor Lommel SK die toen promoveerde) en topschutter met 19 competitiegoals en 6 eindrondegoals. Dit seizoen ondanks het zwakke seizoen van de ploeg scoorde hij nog steeds 15 goals en werd hij verkozen tot 3de beste speler van 1e amateur (organisatie van Golden Palace) na Kevin Oris (Thes Sp.) en onze Mehdi Tarfi. Staelens scoorde onder meer een hattrick tegen Deinze in de met zware 4-1 cijfers verloren partij in Knokke in januari ll.

Tijdens het seizoen 2014-15 kwam Staelens (toen pas 20 jaar) al eens 1 seizoen uit voor Deinze. Hij scoorde toen 8 doelpunten. Nadien vertrok hij naar KVK Westhoek waar hij een minder seizoen kende, erna trok hij naar onze Oostkust waar hij mee aan het een succesverhaal schreef bij R. Knokke FC. De Menenaar wilde opnieuw graag profvoetballer worden en koos opnieuw voor Deinze. Er was tijdens de winterstop concrete interesse van Virton en ook Lommel was geinteresseerd in de diensten van de vlot scorende middenvelder.

Alessio Staelens tekende een overeenkomst voor drie seizoenen. We heten Alessio van harte welkom bij KMSK Deinze.

Fiche:

website door GRAMMA