De officiële clubsite

Retro

Retro: In memorandum Achiel De Clercq

Op 1 augustus 2017 overleed de heer Achiel De Clercq op 90-jarige leeftijd. Langs deze weg betuigt de sportvereniging KMSK Deinze haar innige deelneming aan de familie.

Achiel De Clercq, geboren op 12 februari 1927 en vader van “eska” supporter Gino De Clercq, heeft zich jarenlang ingezet voor KMSK Deinze.

Meer >

Retro: Omschrijving foto's in de jeugdkantine (deel 1)

Tijdens de prachtige renovatie van de jeugdkantine werden “retro” foto’s uitgestald, opgehangen voorkant buffet. Enkele keren is mij gevraagd geweest naar de achtergrond van deze foto’s. In een reeks “retro’s” zal ik deze toelichten.

De eerste foto is genomen op 8 januari 1961, achter het doel van SK Deinze, ter gelegenheid van de competitiewedstrijd: SK Deinze - SV Geraardsbergen

Meer >

Retro: De Vliegtuigvleugel

DE VLIEGTUIGVLEUGEL: Waar is die gebleven?

Wanneer oudere SK-supporters, onder elkaar, de nostalgie bovenhalen en de gesprekken richten zich op Astene Dreef, wordt weleens de vraag gesteld: “WAAR IS DIE GEBLEVEN?”

Wie ooit het teloorgegane voetbalterrein aan Astenedreef bezocht heeft, zal het zich nog wel zeer goed herinneren. Bij het betreden van het terrein, door de metalen poort, op de linkse kant stond een monument:

Meer >

Retro: Beker van België

Seizoen ’53-’54 nam SK Deinze voor het eerst deel aan de “Beker van België”. En wat de resultaten betreft werd het één van de succesrijkste zo niet de meest succesvolle tot nu toe.

In de 1/32st finale werd SK Deinze verslagen door de (toen) eerste klasser Lyra. Op het veld van Lyra werd er verloren met 1-0. Volgens Michel De Dapper, die als speler deelnam aan de wedstrijd, ten volle onverdiend. Michel maakte voor SK Deinze een doelpunt maar werd wegens onbegrijpelijke reden afgekeurd. Waar heeft men dat nog gehoord van die kleintjes!

Meer >

Retro: Gilbert DEMEYER

Gilbert kreeg de voetbalmicrobe te pakken in het pensionaat te Oostakker. In de jaren 1947-1949 leerde hij “shotten” in het pensionaat en dat beviel hem in die mate, dat Gilbert zich aansloot bij SK Deinze. Tijdens de zomermaanden van 1949 tekende hij een aansluitingskaart bij SK Deinze. Het seizoen 1949-1950 speelde Gilbert als 15-jarige bij de kadetten. Maar doordat Gilbert gehuisvest was in het internaat en hij enkel, om de 14 dagen vrij was, had hij niet zoveel gelegenheid om deel te nemen aan competitie wedstrijden met SK Deinze. Gilbert werd opgesteld als “midden-midden”. Ploegmakkers van toen waren o.a.: Stefaan De Graeve; Antoine Moreels; Raoul Van Simaeys.

Meer >

Retro: Antoine Gobert (°22/10/1924 - †23/04/1993)

VAN SK-SPELER TOT ONDERVOORZITTER VAN DE BELGISCHE VOETBALBOND

Sportief palmares:
- SK-speler
- Bestuurslid SK Deinze
- Raad van bestuur SK Deinze
- Voorzitter Provinciale Studiecommissie Oost-Vlaanderen
- Tweede Ondervoorzitter KBVB
- Voorzitter Commissie Zaalvoetbal KBVB

 

Meer >

Pagina's

website door GRAMMA