De officiële clubsite

Schoon Matchke

Schoon matchke: 'Den Os'

De Os.

Er staat een boom in de living bij de Van Steenpuistes. Gerard moest die in huis halen op bevel van zijn vrouwtje. Zelf vindt hij het nog veel te vroeg wegens een hinderpaal voor de sint die nog moet langskomen voor de kleinkinderen. Maar de sfeer zit goed. SK Deinze staat soeverein aan de leiding met negen punten voorsprong en Francine is blij met haar nieuwe design stoeltjes.

Meer >

Schoon matchke: 'Frankenstein'

Het interieur van het pittoreske huisje van de Van Steenpuistes straalt warme, rustige blijdschap uit. SK Deinze staat royaal aan de leiding in eerste amateur en het goudhaantje Lennart Mertens zit aan zeventien goals in elf wedstrijden. Gerard is apetrots op zijn ploeg en dat merk je aan zijn temperament. Hij snoeit in de tuin, nog feller dan onze regering en weet dat er vanavond weer wordt gevoetbald tegen Dessel. Francine gaat met vriendinnen naar ‘Frankenstein’ kijken, een ‘zot’ toneelstuk in Vooruit Deinze.

Meer >

Schoon matchke: 'Icoon'

In de filmwereld worden acteurs, notoire vedetten die nooit een Oscarbeeldje konden bemachtigen, terecht bekroond met een ‘Lifetime Achievement Award’ voor hun buitengewone bijdrage aan de filmindustrie.

Meer >

Schoon matchke: Lennart

Er heerst hoogconjunctuur bij KMSK Deinze. Oranje-zwart staat netjes met 5 punten los op kop van het klassement, na de puike uitzege op Heist. En dat voel je ten huize Van Steenpuiste. Gerard loopt op een wolkje en Francine geniet van zoveel welbevinden. Zij mag mee vanavond naar de match tegen Tubize en weet dat er een heerlijk Bart De Block-kaasbuffet wordt opgediend met de beste broodjes van Fritz Dumalin, twee toppers in hun vak! En met  sponsor Patrick van CRTC Bouwmaterialen aan tafel is het plaatje compleet.

Meer >

Schoon matchke: 'Leopold IV'

Leopold IV

Na bijna een week ijsberen loopt Gerard nog altijd te zeuren over zijn gasboete van vorige zondag in Knokke. Samen met zijn Francine en keffertje Jerommeke flaneerde hij op de dijk, zich van geen kwaad bewust. Hij droeg een oranje ‘marcelleke’, een boxershirt met flamingo-motiefjes, witte sokken en flashy sandalen. Ter hoogte van de Place M’as-tu-vu werd het koppel aangesproken door een bevoegd damesduo in tenue. De heer Van Steenpuiste werd verzocht een boete te betalen voor ongepaste outfit en inbreuk tegen de hoffelijkheid. Mevrouw ging vrijuit ook al had ze niet veel textiel om het lijf...

Meer >

Schoon matchke: 'Roubaix'

Het is zaterdagmorgen, halverwege de paasvakantie. Francine flaneert, nog in nachtgewaad, doorheen de keuken en ziet hoe haar echtgenoot buiten de tuinmeubelen een schrobbeurt geeft. De ‘pelouse’ ligt er gemillimeterd bij en de knaloranje tuinkabouter lacht. Vrouwlief geeft een liefdevol seintje voor de koffie. Het eitje van vijf minuten, mét soldaatjes, staat hapklaar voor Gerard. Het ontbijt op zaterdag, immer quality time bij de Van Steenpuistes…

Meer >

Schoon matchke: 'Paula'

Er heerst een heftige euforie ten huize Van Steenpuiste sinds de 15 op 15 van SK
Deinze de laatste weken. Gerard droomt luidop van de titel in 1ste amateur en het
rustige huiselijke leven is danig verstoord. Vorige zaterdag was het echtpaar
aanwezig op de “Nacht van SK Deinze” en toen al knuffelde Gerard zijn
tafelgenote bijna te pletter toen de 0-2 op Heist werd omgeroepen. Paula, de
legendarische dame van ‘t Pompierke, kwam er gelukkig en breedlachend met de
schrik vanaf. Onze held stortte zich toen in een onuitgegeven ‘gin-avontuur’ , dit

Meer >

Schoon Matchke: Verbroedering Geel

Het koersseizoen is begonnen. Ook ten huize Van Steenpuiste zijn ze er klaar voor. Woensdag is er de start van Nokere Koerse op de markt en gewapend met een nieuwe poepchique camera zal Gerard plaatjes schieten van zijn favorieten. Bijna wordt het voetbal van vanavond vergeten. Er zijn nochtans genoeg ‘triggers’ aanwezig. Francine heeft een knalgeel jurkje gekocht bij John’s Boetiek en vanmiddag kreeg manlief nog een gele kaart voor een ongewenst intimiteitje in de keuken. Buiten staat een gele tuinkabouter met een vermanende middelvinger...

Meer >

Schoon matchke: 'De schilders'

Crisis ten huize Van Steenpuiste. Francine is ten einde raad. Haar man is al de hele week ontroostbaar, compleet van de kaart, de totale ineenstorting nabij. Net nu een interieur update bezig is. De schilders zetten een fris kleurtje op de muren maar ook die mannen kunnen Gerard niet doen lachen. Een en ander is het gevolg van de zwakke prestaties na de winterstop van SK Deinze, de ploeg van zijn dromen. Na het debacle van Club Luik ging het snel bergafwaarts met het gemoed. Zelfs het exquise Valentijnsmenu bij Bistro Marron kon Gerard niet uit het dal hijsen.

Meer >

Schoon Matchke: Brossen

Het is zaterdag. Voetbalzaterdag. Vanavond moet SK Deinze de wei in tegen Seraing. Gerard weet dat zijn ploeg lekker tweede staat en na de zege vorige week op het ‘patattenveld’ in Châtelet mag de heer Van Steenpuiste straks hoopvol uitkijken naar een succesje tegen de Luikenaars. Francine kiest voor het warme theaterzaaltje van Vooruit waar zij, samen met haar beste vriendinnen, wil genieten van “Orpheus Descending”, een mythisch liefdesverhaal. Er was in de week nogal wat beroering in de keuken wegens het klimaatgedoe in ons landje.

Meer >

Pagina's

website door GRAMMA