De officiële clubsite

Schoon matchke: 'Frankenstein'

Het interieur van het pittoreske huisje van de Van Steenpuistes straalt warme, rustige blijdschap uit. SK Deinze staat royaal aan de leiding in eerste amateur en het goudhaantje Lennart Mertens zit aan zeventien goals in elf wedstrijden. Gerard is apetrots op zijn ploeg en dat merk je aan zijn temperament. Hij snoeit in de tuin, nog feller dan onze regering en weet dat er vanavond weer wordt gevoetbald tegen Dessel. Francine gaat met vriendinnen naar ‘Frankenstein’ kijken, een ‘zot’ toneelstuk in Vooruit Deinze. Een gaatje in Gerards tuinagenda smaakt naar een frisse trappist en een gezellige babbel met vrouwlief…

–  Hey poppemie! Meende gij da echt? Frankenstein van Hugo Mathijsen? Verwacht u maar aan een knotsgek stukske theater, echt waar! Er is een hoek af bij diene kerel, zeker weten! Hij heet ook Clement Peerens hé? Es mijn gat nie te dikke in diene rok, weetgenog? Nie normaal!

– We gaan ons zot amuseren, ventje! Ik ben altijd fan geweest van ‘t Leugenpaleis van den Hugo mee Bartje Peeters. En zijn liefde veur Blankenberge, schat! “Blankenberge, Blankenberge, wondermooie stad. Ik wou da’k in mijn achtertuin zo’n Blankenberge had!” Schitterend toch?

– Geweldig, wijveken! Ik heb goe nieuws, ik zal were wervelend voetbal zien straks zonder absurde toestanden! Schitterend openlucht-theater in twee bedrijven en binst de pauze de puntzak mee frieten en twee pintjes, want ‘t zal dan al twee-nul zijn! En op ‘t einde een staande ovulatie veur de 22 acteurs en veur de regisseur, trainer David. Voilà!

– Elaba, meneer! Uw madam doet ne keer iets anders dan in die domme tribune te zitten beven van de kou, oké? En daarbij, mijne Jerome zit toch altijd te sterven op de banke. Ik ben dus geschikt veur mijn cultureel leven were te doen draaien! Te beginnen mee Frankenstein, voilà! Kijk ventje, mijn nieuw tailleurke veur straks. Chique dinges hé?

– Tja, lieveke, schoon modelleke, maar is uw gat nie te dikke in diene rok?

 

website door GRAMMA