De officiële clubsite

Wedstrijdverslag K.F.C. Dessel Sport - KMSK Deinze (08.04.2017)

Wedstrijddatum: 
08.04.2017
Scheidsrechter: 
Jonas Timmermans bijgestaan door Vincent Slegers en Lennert Becquet
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
0
59'
0
67'
0

In a dip

K.M.S.K. Deinze trok voor de voorlaatste verplaatsing van het seizoen 2016-2017 naar de Antwerpse Kempen. Merkwaardig, want die verplaatsing naar K.F.C. Dessel Sport stond een jaar geleden ook op hetzelfde moment geprogrammeerd. Was er iets veranderd op 365 dagen tijd, ... of feitelijk 364 ... want vorig jaar op 9 april? Toch wel, want Regi Van Acker en Benny Van Polfliet zaten nu in de andere Dug-Out ... terwijl Jasper Sols en Michiel Jaeken ook van club waren veranderd. Wat resultaten betreft, zaten de Kempenzonen in een nog betere “flow” dan vorig seizoen, met zes opeen-volgende zeges en zelfs een 27 op 30! K.M.S.K. Deinze zat dan weer in een dipje, niet moeilijk met al die bijkomende beslommeringen die toch wel op het moreel drukken ... of is het “de moraal”, zoals de wielrenners altijd plegen te stellen. In alle geval na een toch wel tamelijk 'gesloten' wedstrijd konden de “Pezerikken” een zevende zege op rij op zak steken en zich verzekeren van een stek in de “play-offs” ... en K.M.S.K. Deinze “in a dip” met die 1 op 12. Hoe de wedstrijd verliep proberen we u te omschrijven in het wedstrijd verslag onder de hoofding ... “Ardet Nec Consumitor”.

 

“Ardet Nec Consumitor”

Introducio

Op de terugweg van het Armand Melis stadion richting Oost-Vlaanderen was uiteraard K.M.S.K. Deinze hét gespreksonderwerp. Het citaat van Raf dat K.M.S.K. Deinze als een “Phoenix” uit haar as zou verrijzen deed ons direct aan het Latijnse gezegde denken ... “ Ardet Nec Consumitor ” ... of “zij brandt maar wordt niet verteerd”. Het is de leuze van de Abdij van Grimbergen, die ettelijke keren door een brand werd verwoest maar telkens terug werd her-opgebouwd. Niet verwonderlijk dus dat de “Phoenix” het symbool is van de abdij ... en eveneens van het abdijbier “Grimbergen”. De vogel én de leuze zijn trouwens terug te vinden op het etiket van de flesjes. Het zou misschien een goede naam kunnen zijn voor het Burgemeester van de Wiele stadion ... als na al de miserie van de voorbije maanden K.M.S.K. Deinze opnieuw van start zou gaan in de 1ste Klasse Amateurs en dan zou uitkomen in het Phoenix stadion!

Stadium Armand Melis

Daar was het te doen en ondanks een 2 - 0 achterstand kon K.M.S.K. Deinze nadien niet uit haar as verrijzen, ondanks twee mooie kansen en een aansluitingstreffer in het slot van de wedstrijd. Ineens meegeven dat het betere voetbal van K.F.C. Dessel Sport kwam, dat de verdediging van oranje-zwart, helemaal in het zwart (waarom ?), goed stand hield ... maar op het middenveld had groen-wit de bovenhand. Daardoor konden de Oost-Vlamingen in die eerste helft weinig brengen. Maar al bij al werd het een gesloten wedstrijd die K.F.C. Dessel Sport had mogen aftrappen. Het dreigde twee keer, al vroeg in de wedstrijd. Op vrijschop van Kevin Janssens kopt er iemand (Ruben Tilburgs ?) naast (4e) en na hoekschop van diezelfde Janssens kopt Ruben Tilburgs, nu hij wel, opnieuw links naast (11e). De 'Janssens' van K.M.S.K. Deinze, Philippe, probeert om lijn in de aanvallen te brengen. Eentje daarvan wordt zeer goed opgezet, uiteindelijk wordt Jérôme Mezine aan de rand van de zestien meter centraal aangespeeld, zijn plaats-bal wordt door doelman Wim Kustermans in hoekschop gekeerd (13e). Ook Tom Vandenberghe komt echt in actie en pakt een laag schot van Mike Smet (15e).

De thuisploeg combineert goed, vertoeft meestal op de speelhelft van K.M.S.K. Deinze, maar dwingt alleen enkele hoekschoppen af, en vrijschoppen. Kevin Janssens stuurt er zo eentje van op het middenveld “in the box”, Kurt Remen kopt over de dwarsligger (22e). Na een knappe aanval geeft Mike Smet voor van op rechts, aan de eerste paal tikt Nicolas Gerits in, maar Tom Vandenberghe redt knap in hoekschop (25e). Toch komt de openingstreffer misschien wat onverwacht. Ruben Tilburghs infiltreert van links centraal uit het middenveld, voert een 1<->2 door met Ratko Vansimpsen, verschijnt links in de grote rechthoek voor Tom Vandenberghe en stift de bal mooi over hem tot tegen de netten ... 31e 1 - 0. Ei-zo-na komt “zwart-zwart” op gelijke hoogte, Lennart Mertens zit tussen een te korte terugspeelbal van Kevin Janssens naar doelman Wim Kustermans maar plaatst naast (33e). Diezelfde Kustermans pakt daarna een center-schot van op rechts van Benjamin Delacourt (37e). Tot slot van die eerste helft trapt Kevin Janssens nog eens naast, na weer een knappe aanval (39e). De Desselaars verdiend op voorsprong aan de R u s t ... 1 – 0.

In reminiscor considerandum ...

Inderdaad, achteraf beschouwd zat er wellicht meer in. Maar na de uitstekende ontvangst tijdens de rust liep bij de herneming K.F.C. Dessel Sport al vlug verder uit. Ergens aan de linker hoek van de kleine rechthoek wil Arnaud De Greef met een “tackle” de bal ontzetten, die hij blijkbaar ongelukkig op de grond tegen zijn gestrekte arm krijgt. Scheidsrechter Jonas Timmermans velt een zwaar verdict en wijst naar de stip. Kevin JANSSENS zet de strafschop om ... 49e 2 - 0. Daarna valt de wedstrijd feitelijk stil. K.F.C. Dessel Sport controleert, K.M.S.K. Deinze combineert maar niet altijd even nauwkeurig. Net voor het uur unieke mogelijkheid. Na een zeer degelijke aanval via Philippe Janssens en Gauthier Libbrecht zet deze laatste voor doel. De bal gaat in de grote rechthoek aan enkele spelers voorbij en komt in het bereik van Jérôme Mezine, die echter links naast het doel trapt, unieke mogelijkheid (57e).

Daarna dobbert, of kabbelt, de wedstrijd verder en komen er geen doelpogingen meer die naam waardig. Tot Michiel Jaeken van op links voorgeeft, Jérôme Mezine springt hoog op en kopt in, maar Wim Kustermans keert met een knappe reflex de bal van onder zijn dwarsligger in hoekschop (79e). Dessel Sport plooit terug en S.K. Deinze drukt wat. Vrijschop in het midden van de speelhelft van groen-wit. Philippe Janssens dropt de bal in de 16-meter, er kopt iemand en de bal valt terug in het pakt ; van kortbij friemelt Jérôme MEZINE uiteindelijk de bal in het doel ... 89e 2 - 1. Een zeer late terugkeer zit er echter niet meer in en uiteindelijk mag gesteld worden dat de tweede in de algemene rangschikking een verdiende zege op zak steekt ... hoewel we ons niet van de indruk kunnen ontdoen ... “In reminiscor considerandum” ... !

Compositiones

Coach Patrick Witters moest wat aan zijn team sleutelen en bracht volgend team tussen de lijnen K.F.C. Dessel Sport : Wim Kustermans/1 ; Mike Smet/2, Kurt Remen/18, Wouter Vosters/7, Marvin Ofori Appiah/27 ; Ruben Tilburgs/25 (63e Ken Debauve/14), William Baeten/8 ; Nicolas Gerrits/5, Kevin Janssens/11, Jari Breugelmans/6 (84e Sander Heesakkers/19) ; Ratko Vansimpsen/9. Niet gebezigd : Yarne Arrazola de Onàte/21, Yannick Reuten/15.

Voor Regi Van Acker was het toch wel een speciale wedstrijd, want vorig seizoen zat hij nog bij K.F.C. Dessel Sport en de terugkeer naar het Armand Melisstadion, als coach, deed hem toch wel wat net als voor Benny Van Polfliet trouwens. Moest skipper Hans Cornelis missen, want die was in de loop van de week gekwetst. Recupereerde wel Gauthier Libbrecht en ook Benjamin Libbrecht kwam aan de aftrap. Men begon er met de volgende elf aan ... K.M.S.K. Deinze : Tom Vandenberghe/23 ; Benjamin Delacourt/22, Arnaud De Greef/15, Matthias Lievens/3, Michiel Jaeken/11 ; Jasper Sols/27, Gauthier Libbrecht/5 (67e Gert Van Walle/12) ; Jérôme Mezine/21, Philippe Janssens/10, Christophe Martin Suarez/90 ; Lennart Mertens/9 (59e Steve Bael/8). Niet gebezigd : Kevin Frans/1, Robbe Van Steenkiste/17.

Trio referendarius

Leeftijdsgenoten trouwens, want allemaal in 1990 geboren! De referee had er trouwens zijn verjaardag net opzitten Jonas TIMMERMANS (° 5 april 1990). Hij is aangesloten bij K.V.V. Scherpenheuvel Sport, stamboeknummer 981, dat uitkomt in 3de Provinciaal Brabant, nu ondergebracht in Voetbal 'Vlaanderen, sinds kort de nieuwe benaming van het aanvankelijke V.F.V.. Debuteerde in het seizoen 2013-2014 als referee op 04/08/2013 in de tweede ronde van de Beker van België met Rapide Club Lebbeke - K.R.C. Bambrugge (4 - 0). Na nog twee wedstrijden in het kader van de Beker van België, waarvan één als grensrechter al wat hoger want 18/08/2013 met Lommel United - K. Sprimont-Comblain Sport (1 - 0). Daarna referee in de vier reeksen van de nationale bevordering en tweemaal 'a.r.' in “3deB”, eerste maal d.d. 14/09/2013 met K. Patro Eisden Maasmechelen - R. Cappelen F.C. (1 - 1). Zelfde scenario in 2014-2015. In het seizoen 2015-2016 debuut als scheidsrechter in de derde nationale afdeling, in reeks 'B' op 26/08/2015 met K. Hoogstraten V.V. - R. Sprimont-Comblain Sport (1 – 1).

Heel dat seizoen trouwens referee geweest in de twee reeksen van de derde afdeling en de vier reeksen van bevordering. Ook in het seizoen 2016-2017 altijd referee. Debuut in 1ste Klasse Amateurs op 03/09/2016 met K. Patro Eisden M.M. - K.F.C. Dessel Sport (0 - 4). “On the day” toe aan 101 wedstrijden, 95 als scheidsrechter en 6 als grensrechter. Met K.M.S.K. Deinze nog geen wedstrijden, met K.F.C. Dessel Sport drie wedstrijden ... 03/09/2016, reeds vernoemd, en ook nog op 08/10/2016 de dag waarop de miserie van K.M.S.K. Deinze is begonnen, home F.C.V. Dender E.H. (4 - 4). Ten slotte nog op 05/11/2016 away K. Sporting Hasselt (0 - 3).

Vincent Slegers (° 23 februari 1990). Debuteerde op 03/09/2016 in bevordering 'C' met Thes Sport - K.F.C. Duffel (4 - 2). Is nieuw sinds dit seizoen. Actief in de 3de klasse en de 2de klasse amateur V.F.V., debuut in 1ste klasse amateurs op 26/11/2016 bij K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk - K.F.C.O.B. Wilrijk (0 - 2). Nu toe aan 26 wedstrijden als 'a.r.'. Is aangesloten bij K.S.K. Retie Branddonk, een deelgemeente van Retie dat met stamboeknummer 5927 uitkomt in 1ste provinciaal Antwerpen. Kan dus met de fiets naar Dessel rijden! Met K.M.S.K. Deinze één wedstrijd, d.d. 03/12/2016 away K. Patro Eisden Maasmechelen (0 - 2). Met K.F.C. Dessel Sport ook één wedstrijd, tegen dezelfde tegenstrever maar at home d.d. 21/01/2017 (4 - 2).

Lennert Becquet (° 6 september 1990) is aangesloten bij S.K. Rita Berlaar, stamboek-nummer 9375, dat uitkomt in 4de provinciaal Antwerpen 'D' en gelegen is ten oosten van de Stad Lier. Is waarschijnlijk ook in Berlaar woonachtig. Debuteerde in het seizoen 2014-2015 op 13/08/2014 met wedstrijd K.S.V. Temse - K. Londerzeel S.K. (0 - 0), de eerste speeldag van dat seizoen in “3deA”. Daarna heel het seizoen actief in die derde nationale afdeling ; dat was ook in het seizoen 2015-2016 het geval. Maakte dit seizoen zijn debuut in de 1ste Klasse Amateurs op 24/09/2016 met K.F.C. Dessel Sport - R.F.C. Seraing (4 - 0). Nu aan 86 wedstrijden toe als grenrechter. Met K.M.S.K. Deinze één wedstrijd d.d. 26/11/2016 at home R. Sprimont-Comblain Sport (2 - 0). Met K.F.C. Dessel Sport al vier wedstrijden en allemaal at home. De eerste daarvan is reeds genoemd, vervolgens ook nog 15/10/2016 A.S.V. Geel (3 - 1) ; 03/12/2016 K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk (0 - 0) en 04/02/2017 F.C. V.W. Hamme (2 - 0).

Aestimatio

Feitelijk valt er niet veel aan te merken op de leiding, behoudens dan die strafschop. De ene referee fluit die, de andere niet ... dat is nu eenmaal zo. Hield de wedstrijd onder controle en trok eerst gele kaarten helemaal op het einde van de wedstrijd.

Voor K.F.C. Dessel Sport Nicolas Gerits (91e) en Kevin Janssens (93e) ... voor K.M.S.K. Deinze was het geel karton voor Michiel Jaeken (91e). Zeer weinig hoekschoppen trouwens, K.F.C. Dessel Sport slechts vijf (4 / 1) en K.M.S.K. Deinze drie (1 / 2).

Fessi robore !

U toch nog even in het ongewisse laten m.b.t. dit citaat. Dank aan Raf De pestel voor de lift naar Gent! Deed ons wat denken aan vroegere tijden toen we op verkenning naar de stadions van de nieuwe tegenstrevers gingen voor Radio Tequila en meer bepaald voor Dug-Out. Dat was nog met wijlen de betreurden Danny Vanhee en Tony De Smet. Tegenwoordig gaat het om Dirk De Waele en Marnix Cornelis ... en uiteraard Peter De Maertelaere! Zoals gesteld ... K.M.S.K. Deinze was, is en blijft het gespreksonderwerp. Maar iedereen was het er over eens ... “ Ardet Nec Consumitor ”.

Wat ons bij dat ander Latijnse onderdeel brengt ... “Fessi robore” ... we waren inderdaad vermoeid bij onze thuiskomt in Blankenberge om 01u40. Geen probleem met de trein in Gent, half uurtje autostop gedaan aan het station in Brugge en dan bus naar Zeebrugge. Van daar te voet naar Blankenberge. Dat was de eerste keer in het kalenderjaar 2017! Wellicht ook de laatste maal, want we moeten er op den duur toch iets gaan op vinden. Bovendien negeren de voorbij rijdende wagens onze wegwijzer “Blankenberge”. Tijdens onze voettocht flitste een lied, een “chanson”, van Charles Aznavour ons door het hoofd, uit 1986, “Les Emigrants” die in Frankrijk uiteraard al vroeger zijn neergestreken uit de diverse Franse kolonies. U kent meteen de reden waarom “men” niet meer stopt, toch zeker niet in het midden van de nacht. In alle geval waren we “à bout de souffle” ... tired, op termijn zullen we toch het woordje retired helemaal in overweging moeten nemen!

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA