De officiële clubsite

Wedstrijdverslag KMSK Deinze - Zulte-Waregem (04.07.2015)

Wedstrijddatum: 
04.07.2015
Scheidsrechter: 
Dieter De Naeyer bijgestaan door Rochart Julien en Chris Schelstraete
Opstelling: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
0
63'
0
75'
0
67'
0
67'
0
75'
0
75'
0
46'
0
46'
0
46'
0
67'
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
46'
0
46'
0
46'
0
63'
0
67'
0
67'
0
67'
0
75'
0
75'
0
75'

Remissius Circumstantias

Dan mocht de oefenpartij tussen K.M.S.K. Deinze en S.V. Zulte Waregem in meer dragelijke omstandigheden aanvangen, dan toch nog had “Solis” al haar best gedaan, de voorbije dagen. De "talud's" boven de 'gradins' (de niet-overdekte staanplaatsen) waren zeer strek verkleurd en ook op het speelveld had “the sun” schade aangericht. Het is trouwens onvoorstelbaar wat dat hemellichaam, waarrond heel ons “bolleke” en ons bestaan draait, zoveel schade met zich kan meebrengen. Spreken daarbij van een persoonlijke ondervinding met een verkleurde jas. Het terrein vertoonde, centraal van doel tot doel, ook enkele “decoloratis locis” ... doordat de sproeiers die bepaalde plekken niet konden bereiken. Hebben er een oplossing voor, maar laat iedereen voor zich maar uitmaken wat die ludieke ingeving zou kunnen zijn. Er werd uiteraard ook gevoetbald, met slechts twee drankpauzes. Het was ook een beetje minder warm dan voor drie dagen ... de “heetste” plek in het Burgemeester Van de Wielestadion zal wel de persruimte geweest zijn. S.V. Zulte Waregem nam afstand van K.M.S.K. Deinze met doelpunten net voor de beide onderbrekingen. Oranje-zwart kon daar niets tegen inbrengen in deze wedstrijd onder “Remissius Circumstantias” betwist en waarvan we u het verslag brengen onder de hoofding ... “Concretum Derby” ! 

 

“Concretum Derby“

Introductio

Een “derby” is een wedstrijd die tussen twee clubs uit dezelfde stad betwist wordt. De naam zou, volgens de “Oxford English Dictionary”, evenwel niet voortkomen uit een wedstrijd in de Stad Derby, betwist tussen de parochies van St. Peter en Ali Saints. De partij werd betwist op 'Vastenavond' en zou al van in de XVIde eeuw dateren. Zo'n 1.000 personen zouden daar aan hebben deelgenomen. Het was echter meer een 'gevecht' om de bal ... waarbij er zelfs regelmatig doden vielen! De doelen waren aan weerszijden van de stad bepaald, in het noorden en het zuiden, waarbij de hekken van een kerk of een ander gebouw als doel werden gebruikt. Men kan er ook de beginselen van het 'rugby' in terugvinden. De eerder genoemde “dictionary' houdt het echter bij een paardenkoers die in 1780 door de 12de Graaf van Derby, Edward Smith-Stanley, in 1780 voor het eerst werd georganiseerd. Geen gewone personen, trouwens, die Graven van Derby ... want de 16de in de rij, Frederick Arthur Stanley, was in Canada de naamgever aan de bekende “Stanley Cup” in het Ijshockey (1892). Ondertussen is de naam “Derby” fel verspreid en wordt het op alle mogelijke wijzen gebezigd. Wij doen daar aan mee, want een wedstrijd tussen K.M.S.K. Deinze en S.V. Zulte Waregem kan als de “Concretum Derby” worden bestempeld. De “betonderby” dus, want de naam van Declercq prijkt zowel op de shirts van oranje-zwart (vooraan) als die van “essevee” (achteraan). En er was redelijk wat volk op afgekomen!

Technical Report

Dieter DE NAEYER (° 13 juni 1984) komt uit de provincie Oost-Vlaanderen, woonachtig te Zottegem. Was aangesloten bij S.K. Terjoden-Welle, dat in het voorjaar van 2014 in vereffening ging en het stamboeknummer 4133 verkocht aan Renaissance Club Schaerbeek ... dat door deze actie in de nationale bevordering 'B' mocht aantreden ... i.p.v. te degraderen naar 2de provinciaal Brabant! Probeerde dat op het einde van het seizoen 2014-2015 opnieuw met het stamboeknummer 2899 van R. Géants Athois.

Als uiteindelijk bleek dat “les Géants” het moeilijk zouden hebben om het behoud in “3de” te verzekeren ging de overname niet door. Volgend seizoen komt R.C. Schaerbeek uit in 1ste provinciaal Brabant, want gedegradeerd uit bevordering. Dieter De Naeyer dus, de Voorzitter van de Vriendenkring der Scheidsrechters van Geraadsbergen-Zottegem. Is nu aangesloten is bij K.V.C. De Toekomst Borsbeke, stamboeknummer 3324, gesitueerd tussen Zottegem en Erpe Mere en uitkomende in 3de provinciaal D. Eind mei 2015 toe aan 179 wedstrijden ; daarvan 154 als referee, 11 als grensrechter en 14 als 4de official. Was nog maar bij drie wedstrijden van K.M.S.K. Deinze betrokken, telkens als referee ... waarin oranje-zwart nooit wist te scoren!

Julien Rochart (° 6 november 1984). Eind mei 2015 toe aan 191 wedstrijden, 155 als referee en 36 als scheidsrechter. Aangesloten bij F.C. Ostiches (stamboeknummer 9245), dat de Royal Géants Athois heeft opgeslorpt en in tweede provinciaal Henegouwen zal verder doen onder de benaming C.S Pays Vert Ostiches-Ath. Heeft er met oranje-zwart zes wedstrijden opzitten, waarvan op 11 april 2015 de bewogen partij bij Torhout 1992 K.M.. De winnende goal van Vince Geryl viel langst zijn kant!

Chris Schelstraete (° 22 april 1974), aangesloten bij ‘Zeveren Sportief’, derde provinciaal A met het bijzondere stamboeknummer 7777. Eind mei 2015 toe aan 155 wedstrijden als grensrechter. Kwam vorig seizoen niet aan de bak, maar is onlangs voor de fysieke proeven geslaagd en zal nu uitkomen in de tweede nationale afdeling, en misschien ook wel in “eerste” proficiat … ! Bij vier wedstrijden van K.M.S.K. Deinze betrokken geweest in het verleden. We hebben het hier voor alle drie over officiële wedstrijd!

Unica directione

Dat mag gesteld worden van de eerste helft. De studieronde duurde zo'n 10-tal minuten, waarin S.V. Zulte Waregem het meeste balbezit had en K.M.S.K. Deinze op eigen helft werd terug gedrongen. Bij oranje-zwart opnieuw drie testspelers aan de aftrap. Verdediger Younes Zmimer (een 21-jarige die vorig seizoen voor Sassport Boezige uitkwam en er tegen K.S.C. Lokeren O.Vl. ook al bij was) ; verder in de aanval Patrick Ogunsoto (in 2006-2007 topschutter met 20 goals bij V.C. Westerlo, speelde daarvoor en daarna nog bij Ergotelis F.C., club uit Kreta … om daarna toch wel wat in de vergeethoek te geraken bij een paar andere Griekse clubs) ; Toukara Modibo was de derde 'probatie', een jonge stevige 'Bordelaise' spits. Daardoor moest er ongetwijfeld wat 'gezocht' worden. “Essevee” zocht ook, naar een opening in de oranje-zwarte verdediging. Lukte daar ook bijna in voorzet van op rechts van Sebestiaan Brebels, geplaatste kopbal van Stephen Buyl (ex- Cercle Brugge) en Brecht Laleman pakt uit met een linkse parade (10e).

Nieuw gevaar via de rechter aanvallende kant ; voorzet van Cedric d'Ulivo ; Mbaye Leye (skipper en terug van weggeweest en bestendig bij de zaak) kan niet bij de bal die wordt weggewerkt de tweede bal wordt door Jesper Jorgensen net over de rechter kruising gekopt (14e). Nog eens via die rechter flank, Mbaye Leye legt voor en Benjamin Delacourt keert via de buitenkant van de eigen rechter doelpaal in hoekschop (17e). Zou K.M.S.K. Deinze de eerste “tussenstop” zonder averij kunnen halen? Net niet! Centraal links aangespeeld rukt Stephen BUYL op tot in de 16-meter en trapt dan laag overhoeks, en net achter de rechter doelpaal, de bal tegen de netten 20e 0 - 1. Daarna volgt er een “Libiamo”, zoals meegegeven in een vorig wedstrijdverslag.

Na de herneming gebeurt er niet veel meer. De gelijkmaker van S.K. Deinze (28e) wordt door 'a.r.' Julien Rochart afgevlagd -hij die in Torhout eerder dit jaar Vince Geryl wél randje buitenspel liet doorgaan-. Was op vrijschop van Mathias Schamp van op de rechter flank, die door Gianni De Neve werd ingekopt. We hadden de “détente” van Mbaye Leye al eens kunnen bewonderen, nu was het met de rechtervoet. Op aangeven van Bryan Verboom, vrijschop van op de rechter flank, achteruit tot bij Mbaye Leye die de bal op halve hoogte net naast de rechter paal plaatst (38e). Het laatste wapenfeit was nochtans voor K.M.S.K. Deinze. Nieuwe vrijschop van Mathias Schamp van op de rechter flank, recht in de handen van doelman Sammy Bossut (45e).

Multum Mutationes

Bij de rust 0 - 1 toch even de bezoekende pers ontvangen! Laat het duidelijk zijn, we gaan prat op de knappe perslocatie waarover K.M.S.K. Deinze beschikt. Is dan in de zomer, en zeker bij een hittegolf, dan wel herschapen in een 'sauna' wat dan weer goed is voor 'de lijn' zo stelde coach Dennis Van Wijk voor de wedstrijd. We kunnen dit bevestigen, want 's avonds op de weegschaal gestaan en 1 kilo afgevallen! Terug naar de match en een kans voor Patrick Ogunsoto. De man met de “Littbarski” benen trapt echter naast (47e). Vlak daarop gaat hij nog eens door, met een verdediger op de huid trapt hij over (48e). Jarric Buysse moet aan de andere kant redding brengen op de doellijn, aan de rechter paal, om een indraaiende hoekschop te keren (50e). Nog in het vierde kwartier neemt “Essevee” helemaal afstand. Knappe en vloeiende aanval, via Chuks Aneke en Steve De Ridder, die teruglegt en Stephen BUYL heeft maar in te leggen 54e 0 - 2.

Enkele minuten later is Stephen Buyl de aangever, van op links doorgedrongen, pasje naar Mbaye LEYE die rustig tot tegen de netten verlengt 59e 0 - 3. Dan volgen er nog ettelijke vervangingen. We mogen gewagen, wat die tweede helft betreft, van “Multum Mutationes”. En de resterende vijfentwintig minuten gebeurt er dan ook niet veel meer. Brecht Laleman redt een kopbal van Chuks Aneke terug in corner (64e) ; Tom Rosenthal, net ingekomen, trapt over (69e) en Stephen Buyl naast (86e).

Meteen het laatste wapenfeit van een oefenpartij waarin duidelijk tot uiting kwam dat S.V. Zulte Waregem toch al langer bezig is dan de thuisploeg, die nog drie aanwinsten had binnen gehaald waarvan er maar ééntje meedeed Ron Broja op uitleenbasis van K.A.A. Gent. In de loop van de volgende week trekt oranje-zwart voor een drietal dagen op oefenkamp in Knokke om daarna terug naar “huis” te gaan waar op vrijdag 10 juli 2015 tegen K.V. Kortrijk zal worden uitgekomen in het Burgemeester Van de Wiele stadion aanvang om 19 uur !

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA